Marino Rahmberg väljer AIK
STOCKHOLM (TT). AIK fortsätter att värva från Degerfors.
   På onsdagen blev det klart att anfallsstjärnan Marino Rahmberg, 23 år, spelar allsvensk fotboll med AIK de tre kommande säsongerna.
   - Jag är oerhört glad över att han bestämt sig för AIK. Jag ville ha honom redan för två år sedan när han lämnade Forward men då ville han bo kvar i Örebro och valde Degerfors, säger AIK:s manager Stefan Söderberg.
   Rahmberg kommer att skriva ett treårskontrakt som, enligt Radio Kronoberg, innehåller vissa proffsklausuler.
   Rahmberg är den andre Degerfors-spelaren på kort tid som går till AIK. I måndags skrev U21-landslagsbacken Olof Mellberg treårskontrakt med AIK.
   AIK har sedan tidigare också klart med målvakten Mattias Asper, Mjällby.
   Är det färdigvärvat nu?
   - Jag tror det. Vi har en stor trupp, men det beror också på vad Stuart Baxter (nye tränaren) tycker när han kör i gång med laget, säger Söderberg.
  
Skadefylld säsong
   Även Helsingborg och Örebro var ute efter Rahmberg, som hade en kanonsäsong i allsvenskan 1996 då han kom tvåa i skytteligan med 13 mål. Det ledde till spel med engelska Derby och debut i landslaget under vinterturnén i Asien.
   Den här säsongen blev dock tung för Rahmberg, som mestadels gick skadad och bara hann med ett mål för Degerfors som åkte ur allsvenskan.
   AIK har hittills inte tappat några spelare men flera har fått anbud:
   + Pascal Simpson vill flytta utomlands. Norska Vålerengen och danska Ålborg är hetast när det gäller AIK-anfallaren men även tjeckiska Slavia Prag samt engelska Blackburn och Nottingham har visat intresse.
   + Mittfältaren Mattias Johansson har uppvaktats av Elfsborg, Norrköping och svenska mästarna Halmstad.
   + Norrköping är intresserade av mittfältaren Pierre Gallo.
   + Krister Nordin kommer hem på torsdagen efter att ha varit i England och tränat med Premier League-laget Barnsley.
  
Göran Sundberg/TT